British Open trivia quiz

0

How well do you know the British Open? Try this quiz:

Forward Tees (1 point each)

1. Which player made up a 10-stroke deficit in the final round to win the British Open for the largest comeback in major championship history?

a.) Arnold Palmer

b.) Paul Lawrie

c.) Nick Price

2. Who is the only six-time champion?

a.) Harry Vardon

b.) Bobby Jones

c.) Tom Watson

3. Who is the only player to win the British Open at five courses?

a.) Peter Thomson

b.) Tom Watson

c.) Harry Vardon

4. Tiger Woods used his driver only one time in 72 holes last year at Royal Liverpool. Where did it go?

a.) Out-of-bounds.

b.) On the green.

c.) In the fairway – on the adjacent hole.

5. Which player won the British Open in his first start at a major championship?

a.) Gene Sarazen

b.) Old Tom Morris

c.) Ben Curtis

6. Who won his first U.S. Open at Oakmont and his first British Open at Carnoustie?

a.) Tom Watson

b.) Tommy Armour

c.) Johnny Miller

Middle Tees (3 points)

7. Which links course in the current rotation has been used the fewest times for the British Open?

a.) Turnberry

b.) Carnoustie

c.) Royal Liverpool

8. Who went seven consecutive years at the British Open without finishing lower than second place?

a.) Jack Nicklaus

b.) Peter Thomson

c.) Willie Park

9. Who is the only player born in Dublin to have won the British Open?

a.) Fred Daly

b.) Christy O’Connor

c.) Ben Hogan

10. Who was the first American-born player to win the British Open?

a.) Walter Hagen

b.) Bobby Jones

c.) Gene Sarazen

11. During an 18-year span at the British Open, this player won three times, was second seven times and never finished lower than 12th.

a.) Harry Vardon

b.) Peter Thomson

c.) Jack Nicklaus

12. Name the only player to twice shoot all four rounds in the 60s at the British Open without winning.

a.) Jesper Parnevik

b.) Ernie Els

c.) Peter Oosterhuis

Championship Tees (5 points)

13. What was the size of Jean Van de Velde’s lead going into the final round at Carnoustie?

a.) 3 shots

b.) 5 shots

c.) 10 shots

14. Who was the last amateur to win the British Open?

a.) Bobby Jones

b.) Richard Burton

c.) Young Tom Morris

15. What trophy was awarded at the first British Open?

a.) A claret jug

b.) A championship belt

c.) A sterling cup

16. Which feat by Seve Ballesteros at the British Open will never be repeated?

a.) Hitting out of a car park.

b.) Being accused of coughing on his opponent’s backswing.

c.) Winning the claret jug on a Saturday, a Sunday and a Monday.

17. Name the only player to have the lowest score in all four rounds of the British Open.

a.) Tiger Woods

b.) J.H. Taylor

c.) Greg Norman

18.) Which of the five players with a career Grand Slam never won a British Open in Scotland?

a.) Ben Hogan

b.) Gene Sarazen

c.) Gary Player

19th hole (10-point bonus)

Which player won the most British Open titles in Scotland?

a.) James Braid

b.) Harry Vardon

c.) Tom Watson

Answers

1. b

2. a

3. b

4. c

5. c

6. b

7. a

8. b

9. c (Dublin, Texas)

10. a

11. c

12. b

13. b

14. a

15. b

16. c

17. b

18. b

19. a



Scoring

55 points – British Open champion

40-45 points – Lost in a four-hole playoff

30-39 points – Blew a 54-hole lead

20-29 points – Low amateur

10-19 – Made the cut on the number

0-9 – Pulled a Van de Velde

AP-ES-07-12-07 1919EDT

Advertisement
SHARE