LIVERMORE FALLS — Planning Board members will get an update on a change in plans for the redevelopment of the Lamb Block on Depot Street when they meet Wednesday, Code Enforcement Officer James Butler Jr. said Tuesday.

The board will also hold two public hearings during a meeting that begins at 6:30 p.m. Wednesday at the Town Office.

The hearings will be on a proposed Red Neck Fun Park, which would include mud runs, on Park Street/Route 133 and a proposed Journeys End pet crematory at 18 Brookside Ave, which is formerly known as Fiorica Road. This road is off Pomeroy Hill Road, which is off Fayette Road/Route 17.

The board previously voted in February to approve a site-plan-review application for the redevelopment of the 1887 Lamb Block building.

The plan presented by Developers Collaborative Predevelopment LLC of Portland, which acted as authorized agent for Lamb Block Associates in February, called for keeping the building attached to the main building, where Group Adams Propane Services is located. Developer Kevin Bunker said then that the plan was to take a portion of the back of the building but leave the rest of the attached building.

Now the plan is to tear down the attached building and to put in a green area that will have a tree or two, Butler said.

Initially, before the plan came before the board and was presented to town officials in reference to a submission of a Community Development Block Grant application in 2011, Bunker had said the building Group Adams leases would be torn down.

The plan is to develop a mixed-use commercial building. HealthReach Community Health Centers to is going to anchor the building with a community health clinic on the third floor of the building and use part of the second floor as office space. There was also to be some leased space available on the first and second floors.

The Block building is adjacent to the new Androscoggin Valley Medical Arts Center.

Planning Board member Robin Beck asked the developer in February if street aesthetics could be incorporated into the project to add more greenery to the property.

If there was a way, Bunker said, he would try to do it, but at the time there was currently no room in the plans for trees, bushes or planters in front of the building or on the other side, which would be taken up by the parking lot.

[email protected]


Only subscribers are eligible to post comments. Please subscribe or to participate in the conversation. Here’s why.

Use the form below to reset your password. When you've submitted your account email, we will send an email with a reset code.

filed under: